Чуждестранни паспорти и документи

Полуостров Ситония на картата. Основните курорти на Ситония. Недвижими имоти в Гърция

Халкидики е най-популярният курорт, разположен в североизточната част на континентална Гърция, близо до град Солун. Издълженият във формата на тризъб полуостров е известен със своите три „пръста“, образуващи уютни заливи. Средният пръст на Халкидики е Ситония, живописен полуостров с иглолистни гори и пясъчни плажове.

Почивката на Ситония означава не само лежане на плажа и съзерцаване на природната красота, но и богати културни и развлекателни програми за туристите. В днешната статия ще говорим за това как да стигнем до курорта и кои плажове са по-добри, както и да отбележим популярните атракции, хотели и ресторанти на Ситония.

Измит от водите на Егейско море и двата залива на Гърция, полуостров Ситония е любимо място за почивка на туристите и самите гърци.

Както можете да видите, Ситония на картата се намира в континенталната част на страната и е централният „пръст“ на полуостров Халкидики. Разположен в средата между два залива, полуостровът е надеждно защитен от средиземноморските ветрове и лошото време. През лятото тук преобладава сухо слънчево време с дневни температури на въздуха + 28-30 ° С и нощни температури + 22-24 ° С. Измиване на брега около. Водите на Ситония се затоплят до +26 градуса.

Курортът е малък по размер: 50 км дълъг и 25 км широк. Но полуостровът има с какво да впечатли. Хората обичат да идват по хотели и плажове на Ситония заради красотите на природата, удобната инфраструктура и спокойното спокойствие: за разлика от съседната Касандра, тук винаги можете да намерите спокойно и уединено място.

Картата на Ситония не се отличава с големи градове, но е богата на морски курорти. Това са малки села и градове на полуострова с широко и красиво крайбрежие. Въпреки малкия размер на градовете, има много апартаменти и хотели от различни категории. Туристическата карта на Ситония в Гърция с хотели на руски език ще помогне да се разбере това разнообразие. Но ще го разгледаме малко по-късно.

Къде е Ситония и как да стигнете до там

Курортът Халкидики с трите си „пръста“ е разположен в североизточната част на страната. Както показва картата на Гърция, Ситония се намира точно в центъра на Халкидики, а Солун е най-близкият голям град до полуострова.

Почти всяко пътуване до курортите на Ситония преминава през международното летище в Солун ("Македония"). Разстоянието от въздушното пристанище до полуострова е около 90 км. Можете да стигнете до желания курорт Ситония с градски транспорт, такси или кола под наем.

Автобуси

Пътуването с автобус от летище Македония включва трансфер на автогарата в Солун.

От терминала тръгват автобуси № 79А, с които може да се стигне до автогарата KTEL Халкидикис. Оттук транспортът заминава за Ситония и други курорти на Халкидики. Цената на билета ще бъде около 20 евро.

Трансфер и такси

По-лесен начин да стигнете до полуострова е да поръчате трансфер или такси.

С предварителната поръчка на кола чрез онлайн услугата туристите не трябва да се притесняват как да стигнат от Солун до хотела си. Шофьорът ще се срещне на летището и ще ви отведе удобно до вашия хотел, апартамент или апартамент в Гърция в Ситония. Пътуване с личен шофьор ще струва 130-160 евро.

Коли под наем

Коли под наем е оптималната комбинация от комфорт и достъпни цени за пътуване.

Можете да поръчате кола предварително или при пристигане в офисите за наемане на летище Солун. С личен автомобил не само ще стигнете удобно до хотела, но и лесно ще посетите всички курорти и забележителности на полуостров Ситония. Цените за коли под наем започват от 20 евро на ден.

Релаксът на морето, попивайки се в лъчите на парещото слънце, е мечтата на милиони туристи. За почивка на плажа се намират курортите в Ситония, които има много в западните и източните части на крайбрежието.








Едно от най-добрите места в Ситония е голямото крайбрежие на пясъчния плаж на курортното селище Торони. Простира се на 2,5 км от кристално чистата изумрудена вода. Уютен залив е защитен от вятъра с живописни скали, така че морето е спокойно и спокойно. На плажа има много таверни, барове, водни развлекателни центрове. За чистотата и подредеността на брега на Торони (Ситония) той бе награден с европейското синьо знаме.

Почивката в западните заливи на Порто Карас, Калогрия, Порто Куфо, Лагомандра и Елия също не е по-лоша.

Не пренебрегвайте и другата страна на полуострова. Курортите се открояват на изток:

  • Sikya;
  • Кариди;
  • Сарти;
  • Арменистис;
  • Платаници.

Всяко село на полуострова е уникално, но западното крайбрежие е по-популярно, тъй като много хотели На Ситония... Но в източните курорти има по-малко суетене и повече възможности да се отпуснете в мир и уединение.

Забележителности на Ситония: къде да отидете и какво да видите

Полуостров Ситония е известен по целия свят с природни и исторически забележителности.

Сред красотите на природата отбелязваме резерват Итамос (връх Драгудели), „Ракови дупки“ (Ориндж Бийч) и островния архипелаг край Вурвуру. Невероятна гледка към пейзажа на Ситония се отваря от наблюдателната площадка на механа Панорама. Намира се в южната част на полуострова, близо до Порто Куфо. Заслужава да се отбележи и най-голямото лозе в света, отглеждано в Порто Карас.

Що се отнася до архитектурните паметници, параклисът "Успение Богородично", разположен в Никити, е начело. Освен със забележителна архитектура, църквата се отличава с резбован иконостас и стенописи от 17-ти век. Също така сред изкуствените атракции в отзивите на туристи и туристи за Ситония се отбелязват:

  • Базилика Свети Атанасий;

Много древни и християнски артефакти се намират в град Никити, столицата на полуострова.

Ако вече сте запознати с всички атракции и атракции на полуостров Ситония, тогава отидете на екскурзии из континентална Гърция. Най-малкото си струва да разгледате забележителностите на съседните полуострови, да посетите аквапарка в Тагарадес и да разгледате Солун.

Местната кухня е класическо средиземноморско меню с нотка на островни изкушения.

Хотелите в Ситония често предлагат полупансион, но всяко заведение има собствен ресторант. Като цяло на острова има много таверни, кафенета и ресторанти, където можете да опитате гръцка кухня и да освежите силите си. Ще обърнем специално внимание на къмпингите и баровете на плажа, които предлагат на почиващите евтини и разнообразни храни и напитки.








Подобно на останалата част от Гърция, Халкидики и полуостров Ситония имат хотели от различни класове.

Над 7 сто хотела са разположени на скромния полуостров. На първа линия на брега на полуостров Ситония има 5-4 звездни ол инклузив хотели, има скромни „тризнаци“ и „двойки“, има и доста бюджетни апартаменти. Според туристите повечето заведения са удобни и много изчистени, а персоналът е добродушен и приветлив.

Големите хотели и хотели в Ситония са разположени предимно на западния бряг, но има отлични възможности за настаняване в източната част на полуострова. Интерактивна карта на хотели на Ситония на руски език ще ви помогне да визуализирате местоположението на туристическото настаняване. Изберете подходящия апартамент и се отправете на вълнуващо пътешествие до живописния гръцки Халкидики.

Насладете се на престоя си!

Във връзка с

Съученици

Полуостров Ситония Е вторият пръст на полуострова Халкидики (Χαλκιδική), което се намира в североизточната част на Гърция и се измива от най-чистото Егейско море.

Най-близкото летище - Солун(SKG) - ако търсите тук. Нарича се регионът или провинцията на Гърция, в която се намира Халкидики Македония.

Вероятно ще бъда прав и едва ли някой ще може да ми възрази, че морето в Гърция е най-чистото, най-тюркоазеното и най-топлото в Европа.

Само 3 часа полет от Москва и от +21 с дъждове се озовавате в +35 със синьо небе над главата ви, което блести през изумруда от борови корони и всъщност вече сте до гърдите в нежна, мека, топла, прозрачна морска вода .... Е, не знам - какви други епитети да дразнят онези, които сега замръзват под сиво небе в края на лятото на средната зона на Руската федерация.

Карта на полуостров Ситония. Всички плажове са маркирани с икони, които могат да се кликват: снимка на плажа и връзка към неговото описание. - със снимки, оценки и рецензии. По-добре е веднага да последвате тази връзка, тъй като прегледът съдържа най-новата информация за всички плажове на Ситония

Започваме да изследваме този пръст, протегнат от дланта на Халкидики.
Започвам от източния бряг.

При проучване на плажовете се използва най-малката и евтина кола, която е наета на летището в Солун чрез:

Град Неа Мудания беше база за експедиция за ядене на дини и плуване в морето в Ситония само за един ден.
След като видяхме безлюдните и красиви плажове на Ситония, събрахме вещите си и се преместихме там.

Караме по пътя, като отбелязваме, че Тоскана (полета, кипариси, червени плочки) е вдясно от нас, а Северна Андалусия (храсти и камилски трън) вляво от нас.
Караме по пътя, който заобикаля Ситония по източния бряг.

Вурвуру

Първото място, което ни попада по пътя, е зоната на плажовете и островите - регионът Вурвуру (Вурвуру). Наречете го село, наречете го плаж - аз го наричам някакъв район с плажове, който има много вили, вили, къщи за гости, но най-вече апартхотели: търсене и резервиране на настаняване във Вурвуру
Накратко: това е голяма туристическа зона - Вурвуру.

Наем на моторни лодки

За да разгледаме плажовете, ние наемаме моторна лодка (по пътя ще видите реклами за наем. Има много от тях)
Можете да вземете моторна лодка с мотор от 15, 25 к.с. (40 и 60 евро за целия ден) и с 4-тактов Mercury от 30 к.с. за 90 евро.

Най-добрият вариант е 30 к.с. и след кратък инструктаж, който се отнася главно какво ще ви направят, ако счупите витлото, тръгнете на път.
Освен това имате карта на района на борда.

Всъщност тази карта е полезна - струва си да слушате указанията за плаване, за да не се блъснете в камъните с пластмасова лодка.
И без витло няма да завършите у дома.

На следващия ден ще караме на юг и първият плаж по пътя ви ще бъде един от най-добрите плажове на източния бряг на Ситония.

Това е плажът Бахия на който има частен къмпинг: няма да ви пуснат с кола, но можете да оставите колата пред портата и да се разходите до морето, чудейки се как територията е озеленена от българите заедно с гърците.

Основната част от туристите са българи.
Те идват за дълго и идват не за първа или втора поредна година.
Те идват със своите разсад домати и цветя, както и лодки и вили на колела.

Основното предимство на това място е уединението на малък залив, тишина, комфорт и най-чистата кристално чиста вода с почти никакви вълни. Като в басейна.

На територията има бар и механа. На плажа можете да хвърлите кърпа или постелка и да прекарате няколко часа в плуване, докато се изтощите - не искате да излизате!

Висиш във водата, докато стоиш и виждаш под себе си, на разстояние 8 метра, всяко камъче на дъното. Това е видът на водата.

Екзотични скали, кристално чисто тюркоазено море и никакви хотели в района. Това не е ли радост?

Плувайте, пийте вино или джин без тоник и се забавлявайте, а след това можете да вечеряте на следващата дестинация на юг - градът Сарти (Сарти), където можете да сравните какво означава да си свободен човек в кола и какво означава да дойдеш в Гърция на турне.

След това се връщаме, спираме отново и плуваме на плажа Bahia и пристигаме във Вурвуру, където вечеряме в ресторант Горгона и гледайте с очите си залеза в морето.

Има безценен принос за европейската култура. Литература, архитектура, философия, история, други науки, системата на държавността, законите, изкуството и митове на древна Гърция положи основите на съвременната европейска цивилизация. гръцки богове известни по целия свят.

Гърция днес

Модерен Гърцияе малко известна на повечето наши сънародници. Страната се намира на кръстопътя на Изток и Запад, свързвайки Европа, Азия и Африка. Дължината на бреговата линия е 15 000 км (включително островите)! Нашите карта да ви помогне да намерите оригинален ъгъл или остров, което никога не е било. Ние предлагаме ежедневна храна новини... Освен това от много години събираме снимка и рецензии.

Почивка в Гърция

Запознанството от древните гърци от разстояние не само ще ви обогати с разбирането, че всичко ново е добре забравено старо, но и ще ви насърчи да отидете в родината на боговете и героите. Където, зад руините на храмовете и отломките от историята, нашите съвременници живеят със същите радости и проблеми като техните далечни предци преди хиляди години. Незабравимо отдих , благодарение на най-модерната инфраструктура, заобиколена от девствена природа. На сайта ще намерите обиколки до Гърция, курорти и хотели, метеорологично време... Освен това тук ще научите как и къде виза и намерете Консулствовъв вашата страна или гръцки визов център.

Недвижими имоти в Гърция

Страната е отворена за чужденци, желаещи да закупят собствеността ... Всеки чужденец има право да го направи. Само в граничните райони гражданите на страни извън ЕС трябва да получат разрешение за покупка. Търсенето на законни къщи, вили, градски къщи, апартаменти, правилното изпълнение на сделката, последващата поддръжка не са лесна задача, която нашият екип решава от много години.

Руска Гърция

Тема имиграция остава актуален не само за етническите гърци, живеещи извън историческата си родина. Форумът за имигранти обсъжда как правни въпросии проблемите на адаптацията в гръцкия свят и същевременно запазването и популяризирането на руската култура. Руска Гърция е разнородна и обединява всички имигранти, които говорят руски. В същото време през последните години страната не отговаря на икономическите очаквания на имигрантите от страните от бившия СССР, във връзка с което сме свидетели на обратна миграция на народите.

Ситония е уникален скъпоценен камък на Гърция, така нареченият „втори пръст“. Този естествен рай се намира в Егейско море, между и Касандра, от изток и запад, измити съответно от заливите Сингитикос и Тороник. Дължината на полуостров Ситония е около 50 км дълга и 25 км широка, с население от 13 хиляди души. Тук можете да наблюдавате великолепна комбинация от непокътнати плажове, долини и планини. Както туристите, така и местните жители идват тук за спокойна премерена ваканция в малките живописни курорти на брега. Регионът е известен със своите пясъчни плажове с кристално чиста морска вода и релефните скали около тях. Красотата на пейзажите на Ситония е толкова удивителна, че изглежда като нереална снимка или рисувана картина.

Любителите на колоезденето, гмуркачите и голфърите ще оценят полуострова. Има много известни къмпинги по разселената брегова линия с малки заливчета, идеални за плуване. Ако обаче смятате, че Ситония може да предложи само плажна почивка, тогава сте в голяма грешка. Средновековни храмове, антични руини и други исторически паметници са разположени на целия полуостров. Гурметата също ще могат да се насладят на гръцката кухня, най-пресните морски дарове и изисканите вина.

Климат на Ситония

Тази част на Гърция е доминирана от мек средиземноморски климат: топлите зими отстъпват място на горещо сухо лято. Планинските вериги около полуострова го предпазват от силни ветрове, така че вълните се издигат тук много рядко, а водата се затопля добре. Летните температури на въздуха обикновено варират от + 30 ... + 36 ° C, въпреки че понякога достигат + 45 ° C. Въздухът е достатъчно сух и на практика няма очевидна топлина. Крайбрежните води се затоплят до + 25 ... + 26 ° C. Най-гостоприемното време в Ситония е от средата на април до края на юни и от началото на септември до края на октомври.

Основните курорти на Ситония

Никити е административен център и най-голямото селище в Ситония. Подобно на повечето местни градове, той е разделен на старо село дълбоко на полуострова и крайбрежно селище, превърнало се в известен курорт. През 14 век се формира селище от само няколко къщи, но към 15 век населението нараства и Никити придобива статут на независимо село. През 1821 г., по време на гръцката революция, турците напълно унищожават това селище. До 1827 г. обаче селото е възстановено. Днес това място има развита инфраструктура и съчетава почивка както в морето, така и в планината - връх Итамос се издига съвсем близо. На него можете да карате както пеша, така и да карате колело, или да се качите с джип.

Ако погледнете в старото село, не забравяйте да опитате истинско гръцко кафе, вижте църквата "Св. Никита", издигната през 1867 г., и се разходете по тесните улички с къщи, направени в стила на традиционната македонска архитектура. Също така, Никити е най-големият пчеларски център в Македония.

В западната част на крайбрежието най-оживен е малкият курортен град Неос Мармарас. Той получи името си от бежанците от турските Мармарис, които се заселиха тук, а на мястото на рибарско селище израснаха нови (Неос) Мармарас. Има църква, пристанище, множество уютни ресторанти, жилищни сгради и апартаменти под наем. Археологическите находки в този район свидетелстват за древно византийско селище, от което и до днес са оцелели останките от древна крепост. Докато сте в този град, опитайте се да посетите традиционното гръцко село Партенонас, разположено на кота 350 м и простиращо се на полуострова на 6 км. Тук са запазени местният вкус и уникалната архитектура на жилищните сгради. Оттук можете да видите остров Келифос и Торонейския залив. От Партенонас известната туристическа пътека води до природния резерват Итамос.

На няколко километра на юг се намира друго древно селище - Торони, което датира от 8 век пр.н.е. Сега е популярен семеен ориентиран тих курорт. Развитата туристическа инфраструктура, красивото чисто море, пясъчните плажове, удостоени със Синия флаг, и липсата на големи вълни привличат туристи тук с малки деца. Има обаче и културни и исторически забележителности: останките от древния Акропол, стените на крепостта Ликифа, Храмът на Свети Атанасий. На дъното на морето, на няколко километра от брега, лежат руините на древен град.

През летния сезон Сарти се превръща в най-населеното село в източната част на полуострова. Той изобилства от разнообразни хотели, апартаменти, кафенета, ресторанти и барове за всеки вкус - всеки турист ще намери нещо свое. Много таверни са разположени точно на брега. Това е чудесно място за бюджетна почивка с достъпни цени. Отвсякъде се откриват красиви гледки към величествената Света гора. В Сарти няма много изкуствени атракции - недалеч от пристанището има църквата „Успение Богородично“. На плажа е издигнат малък работещ параклис.

Курортът е подходящ за евтини пазарувания: сувенирни магазини и магазини предлагат голям избор от плажни аксесоари и дрехи на ниски цени. Трикилометровият плаж Сарти, с чиста вода, фин пясък и нежен вход към водата, е оборудван с шезлонги и чадъри, но има и диви, неудобни зони. Тук вълните са много редки.

Ситония плажове

Бреговата линия на полуострова е много дълга и има голям брой плажове, 6 от които имат награда за развита инфраструктура и чистота. Някои са разположени в непосредствена близост до гореописаните курорти, докато други са разположени на разстояние от селата. Най-добрите плажове в Ситония са: Sykia, Sarti, Toroni, Karidi, Tripotamos, Tristinika, Lagomandra, Elia, Anthemus, Armenistis, Sithonia.

Почти всички плажове са разположени в заливи, така че нямат големи вълни. Брегът по цялата си дължина има както пясъчни, така и каменисти брегове. Повечето плажове са оборудвани с шезлонги, чадъри, тоалетни, съблекални, барове и др. Тук ще ви предложат много водни дейности, а в град Тагарадес има Waterland - огромен популярен воден парк, чиито атракции ще зарадват както деца, така и възрастни.

Любителите на усамотената релаксация могат да плуват и да се слънчеви бани в много уединени заливи, далеч от любопитни очи.

Развлечения и пазаруване

В Ситония има не само исторически забележителности от различни хилядолетия, но и природни красоти, които всеки пътешественик трябва да посети. На първо място, това са най-големите лозя в света, разположени в Порто Карас. Привличат вниманието скалистите живописни заливи на Картлая и природният резерват Итамос на връх Драгудели.

Никое пътуване в чужбина не е завършено без пазаруване, било то шуба или магнит за хладилник. Търговските квартали с голям брой магазини са разположени само в големите градове на полуострова - Никити, Неос Мармарас и Сарти. Като правило туристите носят от Ситония зехтин, маслини, керамика, натурална козметика, мед и алкохол.

Маслините в Гърция се продават навсякъде - на пазари и супермаркети, те могат да бъдат закупени на тегло, вакуумирани или в кутии. Ще ви бъдат предложени огромен брой сортове, но преди да ги купите, е по-добре първо да опитате. Със зехтина вече е по-трудно, струва си да се помни, че най-доброто е студено пресованото масло.

Ситония има няколко популярни места за производство на качествен мед. Никити е един от лидерите в Европа в производството на тази сладка. Жителите му се занимават с пчеларство повече от 500 години. Тук се прави предимно боров мед.

Също така от Гърция си струва да донесете метакса (местен коняк), национално вино и раки (гроздова водка).

Като гръцки подарък можете да си купите козметика, тук те са направени от естествени суровини на основата на зехтин. Най-простият такъв сувенир е гръцки сапун, който се продава както поотделно, така и в големи комплекти.

Ситония изненадва и завладява, отпуска и дава сила. След като веднъж сте дошли тук, ще искате да се върнете отново. Най-красивите пейзажи, зашеметяващи живописни гледки и много незабравими впечатления в курортите на този вълшебен полуостров са ви гарантирани.

  • - евтин трансфер от летището до хотела в повече от 100 страни по света;